Marquez a câștigat în Thailanda și a devenit campion mondial la MotoGP a șasea oară

Spaniolul Marc Marquez a devenit pentru a șasea oară campion mondial la clasa MotoGP după victoria înregistrată în Thailanda, la Buriram. Cu patru etape rămase din acest sezon, Marquez are peste 100 de puncte avans față de al doilea clasat la general, italianul Andrea Dovizioso.

Francezul Fabio Quartararo a plecat din pole position și a condus cursa din Thailanda până în ultimul tur, însă Marquez nu i-a permis debutantului din acest sezon să-și treacă în palmares o primă victorie a carierei. Quartararo a încheiat pe doi, iar un alt spaniol, Maverick Vinales, a sosit al treilea. Dovizioso a ocupat la final locul patru.

Spaniolul Marquez a ajuns la 53 de curse câștigate în carieră, nouă în acest sezon.

În clasamentul sezonului, Marquez are 325 de puncte, iar Dovozioso a totalizat 215 puncte. Doar maximum 100 de puncte mai pot fi câștigate în ultimele patru etape.

Marquez are 26 de ani și a câștigat primele sale titluri la clasa MotoGP în 2013 și 2014. Jorge Lorenzo s-a impus în 2015, apoi Marquez a triumfat în următoarele patru sezoane, inclusiv actualul. Înainte de MotoGP, Marquez a câștigat câte un titlu și la celelalte două clase, în 2010 și 2012.

Etapa a 16-a a acestui sezon este Grand Prixul Japoniei și va avea loc pe 20 octombrie, la Motegi.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *