România ratează pentru a doua ediție la rând prezența la Olimpiadă cu echipa feminină de gimnastică

Foto: radioconstanta.ro

Foto: radioconstanta.ro

Echipa feminină de gimnastică artistică nu va fi prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, după ce a ratat calificarea și la ediția din 2016, de la Rio de Janeiro. Anterior, România participare neîntrerupt în concursul feminin pe echipe la Jocurile Olimpice între anii 1976 și 2012, câștigând și trei titluri olimpice, în 1984, 2000 și 2004.

Ultima etapă de calificare pentru Tokyo 2020 a fost la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, programate în această perioadă. Primele 12 echipe de la Mondiale vor merge în Japonia, iar România a coborât pe locul 16 după 10 dintre cele 12 grupe din calificări.

Echipa României la Stuttgart a fost formată din Denisa Golgotă, Ioana Crişan, Carmen Ghiciuc, Maria Holbură şi Ana Maria Puiu. Niciuna dintre ele nu a obținut calificarea pentru finalele pe aparate sau cea de la individual-compus.

Tot la Stuttgart, duminică și luni vor avea loc calificările la masculin, echipa României fiind repartizată în ultima sesiune, luni seară. Pe 8 și 9 octombrie vor fi finalele pe echipe, apoi pe 10 și 11 octombrie sunt programate finalele la individual-compus, iar pe 12 și 13 octombrie se vor disputa finalele pe aparate.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *