Sebastian Vettel obține în Singapore primul succes din actualul sezon

Foto: wikipedia.org

Foto: wikipedia.org

Germanul Sebastian Vettel, de patru ori campion mondial în Formula 1, a așteptat în actualul sezon până în etapa a 15-a pentru a obține prima victorie stagională. În Singapore, Vettel a profitat de o strategie mai bună a opririi la boxe față de colegul său de la Ferrari, Charles Leclerc, care a trebuit să se mulțumească doar cu locul secund.

Leclerc a plecat din pole position și a rezistat în frunte în primele tururi, fiind urmat de Lewis Hamilton și de Vettel. Germanul a fost primul din grupul fruntaș care a intrat la boxe pentru schimbul de pneuri, apoi Leclerc a intrat, dar a revenit pe circuit în spatele colegului său. Hamilton a rămas în fruntea plutonului, dar a pierdut timp prețios cu pneurile uzate, după schimbarea cauciucurilor revenind pe locul patru, în spatele lui Max Verstappen, cel care a completat podiumul.

În clasamentul sezonului, Hamilton rămâne lider, cu 296 de puncte, urmat de colegul său de la Mercedes, Valtteri Bottas, care a încheiat pe cinci în Singapore și totalizează 231 de puncte. Leclerc este al treilea, cu 200 de puncte, la egalitate cu Max Verstappen.

Etapa a 16-a a sezonului este Grand Prixul Rusiei, pe 29 septembrie, la Soci.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *