Franța trece de SUA în sferturile Cupei Mondiale masculine de baschet

Foto: lequipe.fr

Foto: lequipe.fr

Echipa masculină de baschet a Statelor Unite a fost eliminată în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, competiție programată în China. Americanii au fost învinși cu 89-79 de Franța, suferind astfel primul eșec într-un meci oficial după 13 ani.

Donovan Mitchell a fost singurul jucător american care a evoluat la un nivel înalt în acest meci, marcând 29 de puncte, în vreme ce Evan Fournier a înscris 22 de puncte pentru Franța, Rudy Gobert a reușit 21 de puncte și 16 recuperări, iar Nando de Colo a marcat 18 puncte.

SUA nu mai pierduse un meci la Cupa Mondială sau la Jocurile Olimpice din 2006, când pierdea tot la Mondial, contra Greciei, în semifinale.

În semifinalele actualei ediții, Franța va juca împotriva Argentinei, învingătoare în sferturi cu 97-87 în fața Serbiei.

În cealaltă semifinală, se înfruntă Spania și Australia.

SUA câștigase aurul la precedentele două ediții ale Cupei Mondiale, în 2010 și 2014, de fiecare dată sub conducerea antrenorului Mike Krzyzewski, cel care s-a retras însă din funcție după Jocurile Olimpice din 2016. Gregg Popovich a condus echipa la turneul din China unde SUA câștigase toate cele cinci partide jucate în faza grupelor.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *