Nadal, campion la US Open, ajunge la o singură lungime de recordul lui Federer

Foto: wearetennis.com

Foto: wearetennis.com

Spaniolul Rafael Nadal a câștigat Openul Statelor Unite, obținând al 19-lea trofeu de Grand Slam al carierei și fiind la un singur titlu distanță de recordul deținut de elvețianul Roger Federer.

În finala de la New York, Nadal l-a învins pe rusul Daniil Medvedev, scor 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4. Meciul a durat patru ore și 50 de minute.

Medvedev, aflat la a patra finală la rând într-un turneu în circuitul mondial, a reușit primul brec al meciului, în ghemul al treilea, însă imediat Nadal a reușit re-brecul. Apoi, la 6-5 în favoarea sa, Nadal a mai făcut un brec, adjudecându-și primul set. Diferența din setul secund a fost făcută de un singur brec, reușit de Nadal în ghemul al șaselea. Tot spaniolul a făcut un prim brec în setul trei, la scorul 2-2, părând că închidea meciul, dar Medvedev a egalat imediat la 3-3, apoi la 6-5 în favoarea sa a mai reușit un brec, relansând finala. Mai mult, rusul în vârstă de 23 de ani, aflat în premieră în finala unui Grand Slam, a împins meciul în set decisiv după ce a câștigat setul patru, reușind brecul în ghemul al zecelea. În setul final, Nadal a câștigat patru ghemuri la rând, de la 1-2, conducând cu 5-2 și servind pentru câștigarea partidei. Medvedev a luat înapoi unul dintre cele două brecuri cedate, însă Nadal a închis partida, la a treia minge de meci avută.

Cei doi jucători se mai înfruntaseră o singură dată, în urmă cu aproximativ o lună, în finala de la Montreal, Nadal câștigând atunci cu 6-3, 6-0.

Pentru Nadal, este al patrulea trofeu la US Open după cele din 2010, 2013 și 2017.

După prezența în finală, Medvedev va urca până pe locul 4 în clasamentul mondial și are asigurată calificarea la Turneul Campionilor.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *