Florin Andone a fost împrumutat de Brighton la Galatasaray Istanbul

Foto: galatasaray.org

Foto: galatasaray.org

Atacantul român Florin Andone va juca în următorul sezon la Galatasaray Istanbul, echipă care l-a adus sub formă de împrumut de la formația engleză Brighton & Hove Albion.

Galatasaray a plătit în schimbul acestui împrumut suma de 700.000 de euro.

Jucătorul în vârstă de 26 de ani a ajuns la Brighton în mai 2018, când a semnat un contract pentru cinci sezoane cu gruparea din Premier League. În primul sezon, a jucat în 23 de meciuri în campionatul Angliei, marcând trei goluri.

Andone a început actualul sezon cu un gol la chiar prima atingere de balon, în victoria la Watford în care a fost trimis pe teren în minutul 64. A jucat tot din postura de rezervă în etapa a doua, apoi a fost titular în meciul cu Southampton în care a primit un cartonaș roșu pentru o intrare brutală asupra unui adversar, fiind suspendat pentru trei meciuri.

La Galatasaray, au mai jucat de-a lungul timpului alți 12 români: Iosif Rotariu, Gheorghe Hagi, Iulian Filipescu, Adrian Ilie, Gheorghe Popescu, Ionuț Luțu, Radu Niculescu, Florin Bratu, Gabriel Tamaș, Ovidiu Petre, Bogdan Stancu și Iasmin Latovlevici.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *