Nici Sorana Cîrstea nu a găsit soluții la jocul lui Taylor Townsend, românca fiind învinsă la US Open

Sorana Cîrstea este a doua româncă învinsă în doar câteva zile de americanca Taylor Townsend, în Openul Statelor Unite, după ce și Simona Halep a căzut victimă jucătoarei aflate în afara Top 100 mondial.

În turul trei al competiției de la New York, Cîrstea, locul 106 WTA, a fost învinsă de Townsend, locul 116 WTA, scor 7-5, 6-2.

Americanca a jucat la fel cum a făcut-o în seturile doi și trei contra Simonei Halep, avansând cât mai repede posibil la fileu, iar Cîrstea a reușit în primele ghemuri să-și depășească adversara prin loburi sau lovituri de trecere. Cîrstea a avut 2-0 în startul meciului, a fost apoi egalată și s-a mers cap la cap până la 5-5. De aici, Cîrstea a jucat tot mai slab, trimițând mingea tot mai des direct în racheta adversarei.

Townsend a reușit 30 de lovituri direct câștigătoare, față de 21 ale româncei. Cîrstea a avut mai multe erori neforțate, 20-14.

Pentru Cîrstea, prezența în turul trei a fost cel mai bun rezultat într-un Grand Slam în ultimii doi ani și egalarea celui mai bun parcurs la New York, românca mai ajungând în această fază în 2009. Pentru această prezență, Cîrstea va primi un cec de 163.000 de dolari şi 130 de puncte WTA.

Cîrstea era singura jucătoare din România rămasă în competiție.

În optimi, Townsend o va înfrunta pe învingătoarea meciului dintre jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu şi daneza Caroline Wozniacki.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *