Monica Niculescu părăsește Openul Statelor Unite în runda inaugurală

Foto: pontul-zilei.com

Foto: pontul-zilei.com

Monica Niculescu a fost eliminată în prima rundă a Openului Statelor Unite, al patrulea și ultimul turneu de Grand Slam al sezonului. Ocupanta locului 105 în clasamentul mondial, Niculescu a fost învinsă de Daiana Iastremska din Ucraina, cap de serie numărul 32. Monica Niculescu a fost la primul meci pe suprafață hard din această perioadă, românca nemaifiind prezentă în circuit de la începutul lunii iulie când pierdea în turul doi la Wimbledon.

Meciul a început cu câte un brec de fiecare parte, apoi cele două jucătoare au mers cap la cap până la 4-4. Aici, Iastremska a mai făcut un brec și s-a impus în primul set cu 6-4. În setul secund, de la 1-1, Niculescu a declanșat o serie de cinci ghemuri consecutive, adjudecându-și actul cu 6-1. S-a ajuns astfel în decisiv unde ucraineanca s-a desprins la 4-1, apoi a mai făcut un brec și a câștigat cu 6-2.

Meciul a durat o oră și 54 de minute.

A fost prima întâlnire directă dintre cele două jucătoare.

Niculescu a fost a doua româncă intrată în turneu după ce anterior Ana Bogdan se calificase în runda secundă. Vor mai juca alte trei românce în primul tur, Simona Halep, Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu.

Pentru Monica Niculescu, prezența în primul tur îi aduce 10 puncte WTA și 58.000 de dolari.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *