Victorie fabuloasă obținută de Alex Rins la Silverstone, la MotoGP, în ultimul viraj

Foto: twitter.com

Foto: twitter.com

Spaniolul Alex Rins a câștigat cursa clasei MotoGP în Grand Prixul Marii Britanii la motociclism viteză, cu un atac în ultimul viraj în fața campionului mondial en-titre, Marc Marquez. Este a doua victorie a carierei pentru Rins la clasa regină, prima venind tot în acest sezon, în Grand Prixul Americii.

Marquez a plecat din prima poziție a grilei de start, al 60-lea pole position al carierei, și a rămas în frunte după primele viraje, în timp ce în spatele său Fabio Quartararo a pierdut controlul motocicletei și a ieșit de pe circuit, iar Andrea Dovizioso a lovit motocicleta francezului, ambii abandonând. Marquez a fost presat în permanență de Rins, acesta din urmă chiar reușind la jumătatea cursei să treacă în frunte pentru câteva viraje, apoi de asemenea pe final l-a mai întrecut pe compatriotul său, însă de fiecare dată Marquez a revenit la conducere. În ultimul viraj, Rins a găsit însă interiorul și a trecut linia de sosire cu un avans de doar 13 miimi de secundă față de Marquez.

Este a doua cursă consecutivă în care Marquez ratează victoria în ultimul tur, acum două săptămâni, în Austria, fiind învins de Dovizioso.

A fost o triplă spaniolă la Silverstone, Rins și Marquez fiind însoțiți pe podium de Maverick Vinales. Italianul Valentino Rossi a ocupat locul patru.

Totuși, în urma abandonului lui Dovizioso, Marquez și-a mărit avansul în fruntea clasamentului sezonului, având acum 78 de puncte în plus față de italian.

Etapa a 13-a a sezonului, Grand Prixul San Marino, va avea loc pe 15 septembrie.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *