Ivorianul Lacina Traoré revine în Liga I, tot la CFR Cluj

Atacantul ivorian Lacina Traoré s-a întors la CFR Cluj, echipă la care a evoluat între 2008 și 2011. Jucătorul în vârstă de 29 de ani era liber de contract după ce s-a despărțit în această vară de echipa maghiară Ujpest, la care jucase din februarie 2019.

În iulie 2008, clujenii îl cumpărau pe Traoré pentru doar 50.000 de euro, plătiți echipei ivoriene Stade D’Abidjan. Apoi, în februarie 2011, CFR îl vindea pe atacant la Kuban Krasnodar, în Rusia, pentru șase milioane de euro. Iar în iunie 2012, ivorianul ajungea la Anji Mahacikala, în schimbul sumei de 18 milioane de euro. AS Monaco urma să-l cumpere pe Traoré în ianuarie 2014, pentru zece milioane de euro, iar imediat clubul din Principat îl împrumuta la Everton, în Premier League. Însă jucătorul a evoluat rar la Everton, a revenit apoi la Monaco, s-a accidentat, și a lipsit multe luni de pe teren, nereușind să mai revină la forma dinainte de transferul în Ligue 1.

Monaco l-a mai împrumutat pe Traoré la ȚSKA Moscova, Sporting Gijon și Amiens. În februarie 2019, la finalul contractului cu Monaco, ivorianul a ajuns în Ungaria, la Ujpest, pentru care a jucat nouă meciuri în campionat, marcând trei goluri.

La CFR, Traoré va purta tricoul cu numărul 90.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *