Judd Trump triumfă la Campionatul Internațional și redevine lider mondial

Englezul Judd Trump s-a impus în finala Campionatului Internațional, turneu desfășurat în China, la Daqing. În ultimul act, campionul mondial en-titre l-a învins categoric pe compatriotul său Shaun Murphy, scor 10-3.

Pentru Trump, este al 12-lea trofeu obținut într-un turneu de clasament și al doilea la Campionatul Internațional după cel din 2012.

Finala a fost una fără istoric. Trump a condus cu 4-0 după prima repriză și cu 6-3 la finalul primei sesiuni. Apoi campionul mondial a câștigat patru jocuri la rând în sesiunea a doua, închizând finala.

Trump a reușit în finală două breakuri de peste 100 de puncte, ajungând la un total de 12 de-a lungul întregului turneu.

Pentru acest succes, Trump va primi 175.000 de lire sterline, în vreme ce Murphy va fi recompensat pentru prezența în finală cu 75.000 de lire.

Trump va reveni de luni pe primul loc în clasamentul mondial, poziție pe care a ocupat-o prima dată în noiembrie 2012, dar pe care nu s-a mai aflat din martie 2013. Trump îl detronează pe Ronnie O’Sullivan, lider mondial din martie 2019, dar care nu a jucat la vreun turneu în startul noului sezon.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *