Foto: skysports.tv

Ediția din 2019 a Campionatului de Rugby, competiția care adună la start cele patru forțe ale Emisferei Sudice, a fost una restrânsă, din cauza Cupei Mondiale programate în această toamnă. Doar trei etape au fost programate în Campionatul de Rugby, iar trofeul la finalul celor trei runde a revenit Africii de Sud care a câștigat în premieră competiția de la mărirea la patru a numărului de participante, în 2012, prin adăugarea Argentinei.

În etapa a treia, Springboks au învins Argentina, în deplasare, la Salta, scor 46-13, obținând și punctul bonus ofensiv pentru mai mult de trei eseuri în plus față de adversari (5-1 scorul la acest capitol).

Astfel, Africa de Sud a încheiat turneul cu 12 puncte. Sud-africanii mai câștigaseră competiția Emisferei de Sud în 1998, 2004 și 2009, când turneu se numea Tri-Nations și avea trei participante.

În celălalt meci din ultima etapă, la Perth, Australia a trecut de Noua Zeelandă cu 47-26. Scorul eseurilor a fost 6-4 pentru Australia care astfel nu a primit bonusul. Noua Zeelandă a evoluat în 14 jucători din minutul 39 când Barrett a fost eliminat.

Australia încheie astfel pe locul 2, cu opt puncte, iar Noua Zeelandă ocupă poziția a treia, cu șase puncte. Argentina a pierdut toate cele trei meciuri disputate, dar a adunat două puncte, din bonusuri defensive.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *