Poli Iași-Dinamo 2-0. Ieșenii devin lideri, Dinamo suferă al patrulea eșec din sezon

Foto: infois.ro

Foto: infois.ro

Politehnica Iași a trecut acasă cu 2-0 de Dinamo București, în etapa a cincea din Liga I. Echipa antrenată de Mihai Teja a urcat cel puțin pentru o zi pe primul loc în clasament și rămâne neînvinsă în acest sezon. De cealaltă parte, Dinamo a suferit al patrulea eșec în cinci meciuri jucate în actuala stagiune.

Poli a ratat o ocazie imensă de gol în minutul 5 când Cristea a trimis cu capul în bară din centrarea lui Horșia. În minutul 22, Cristea a executat o lovitură liberă, iar olandezul Nicandro Breeveld a marcat cu capul. Este primul gol pentru Breeveld în tricoul lui Poli. Zece minute mai târziu, Ovidiu Horșia a dublat diferența, cu un șut din marginea careului mic, reușind al doilea său gol stagional. Prima șansă de gol a lui Dinamo a venit în minutul 37, șutul lui Popa fiind parat de Rusu. În minutul 51, Platini a rămas singur cu Straton, l-a driblat pe portar, dar Sin a venit din spate și l-a deposedat.

În clasament, Poli Iași este pe primul loc, cu 11 puncte, iar Dinamo se află pe locul 12, cu trei puncte.

În etapa următoare, Poli Iași înfruntă în deplasare pe FCSB, iar Dinamo joacă tot în deplasare cu Chindia.

Politehnica Iași – Dinamo București 2-0 (2-0)
Stadion: Emil Alexandrescu (Iași)
Goluri: Breeveld 22, Horșia 32
Poli Iaşi: Rusu – Gallego, Frăsinescu, Diallo, Radu – Breeveld, Loshaj – Haţiegan (Platini 46), Passaglia (Didac 60), Horşia – Cristea (Bălan 72). Antrenor: Mihai Teja.
Dinamo: Straton – Moura, Klimavicius, Ciobotariu, Sin – Sorescu (Moldoveanu 65), Răuţă (Grigore 82), Bru, Mihaiu – Popa (Creţu 83), Montini. Antrenor secund: Sebastian Moga.
Cartonaşe galbene: Haţiegan 45, Loshaj 57, Bălan 86, Radu 90+2 / Răuţă 69, Bru 90+2.
Arbitru: Sebastian Colțescu (Craiova).

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *