Simona Halep se califică în turul trei la Toronto deși a câștigat mai puține puncte decât adversara sa

Foto: wtatennis.com

Foto: wtatennis.com

Simona Halep a învins-o extrem de greu pe americanca Jennifer Brady, în turul doi al turneului de la Toronto. Românca aflată pe locul patru în clasamentul mondial, deținătoarea trofeului în competiția canadiană, a învins-o pe adversara ei clasată pe locul 76 WTA cu 4-6, 7-5, 7-6 (7-5), după două ore și 26 de minute de joc. Interesant este că Brady a adunat mai multe puncte de-a lungul partidei, 110-107.

Americanca aflată la al patrulea meci la Toronto, după două în calificări și unul în prima rundă, a condus cu 3-0 în startul meciului, dar Halep, la prima partidă din această ediție a turneului, a egalat la 3-3. Totuși, Barty a câștigat setul cu un nou brec, reușit în ghemul al zecelea. În actul secund, Halep a avut 2-0, Brady a condus cu 3-2, românca a reușit la rândul ei trei ghemuri la rând, desprinzându-se la 5-3 și a servit la 5-4 pentru set, dar Brady a egalat la 5-5. În ghemul următor, Halep a mai reușit un brec și apoi s-a impus cu 7-5. Au urmat alte patru ghemuri la rând câștigate de campioana de la Wimbledon care a condus cu 4-0 în decisiv. Însă Brady a revenit spectaculos și a trecut în avantaj, scor 5-4. Halep a egalat la 5-5, apoi a mai făcut un brec și a servit la 6-5 în favoarea sa pentru a închide meciul. Însă nici acum nu s-a terminat, Brady mai reușit un brec și împingând setul în tiebreak. Aici, Halep a câștigat două puncte la rând de la 4-4, obținând două mingi de meci, și a fructificat-o pe a doua.

Pentru Halep, a fost primul meci după finala câștigată la Wimbledon, pe 13 iulie, în fața Serenei Williams.

Halep și Brady nu se mai întâlniseră vreodată în circuitul mondial.

În optimi, Halep o va înfrunta pe învingătoarea din meciul dintre Donna Vekici din Croaţia şi rusoaica Svetlana Kuzneţova.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *