Victorie pentru Max Verstappen la Hockenheim, probleme pentru favoriți

Foto: bbc.co.uk/sport

Foto: bbc.co.uk/sport

Olandezul Max Verstappen a câștigat Grand Prixul Germaniei la Formula 1, cursă desfășurată în mare parte pe ploaie, la Hockenheim. Este a doua victorie stagională a pilotului de la Red Bull după cea din Austria

Lewis Hamilton a plecat din pole position, însă în turul al 29-lea, mașina sa a patinat pe pista udă, pierzându-și aripa față și căzând pe locul cinci. În același viraj, cu un tur în urmă, monegascul Charles Leclerc de la Ferrari patina și ieșea din cursă. Hamilton a primit apoi și o penalitate de cinci secunde pentru că nu a intrat corect la boxe, pierzând și multe alte secunde pe loc, deoarece mecanicii nu aveau pregătite pneuri de schimb și nici o nouă aripă, în locul celei afectate. Hamilton a mai făcut un tete-a-queue în partea a doua a cursei și a încheiat doar pe locul 11. Iar colegul său de la Mercedes, Valtteri Bottas, a abandonat.

În frunte, Verstappen moștenise prima poziție și a rezistat în frunte până la final.

Al doilea învingător al zilei este germanul Sebastian Vettel care a avut probleme în calificări și a plecat din coada grilei, dar a încheiat pe locul doi. Rusul Daniil Kviat a ocupat poziția a treia, cel mai bun rezultat al sezonului. Lance Stroll, locul patru, și Carlos Sainz jr, locul cinci, au înregistrat de asemenea cele mai bune clasări din sezon. Iar thailandezul Alexander Albon, locul șase, este la performanța carierei, în sezonul de debut în F1. De asemenea, Antonio Giovinazzi și-a îmbunătățit cel mai bun rezultat al carierei, încheind pe locul 8.

În clasamentul sezonului, Hamilton rămâne lider, cu 223 de puncte, urmat la 39 de puncte de Bottas. Verstappen este al treilea, cu 162 de puncte.

Peste doar o săptămână, pe 4 august, este programată etapa a 12-a a sezonului, Grand Prixul Ungariei.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *