Chinezul Yan Bingtao, campion în Mastersul de la Riga, la doar 19 ani

Foto: twitter.com

Foto: twitter.com

Chinezul Yan Bingtao a câștigat Mastersul de la Riga, primul turneu de clasament al sezonului 2019-2020 în snookerul mondial. Este primul trofeu al carierei pentru jucătorul în vârstă de doar 19 ani.

În finală, Yan Bingtao l-a învins cu 5-2 pe englezul Mark Joyce, jucător în vârstă de 35 de ani, aflat la prima finală a carierei.

Chinezul a dominat finala, conducând rapid cu 2-0. Joyce a câștigat jocul al treilea cu un break de 103 puncte, însă Yan a refăcut diferența de două goluri, având un break de 53 de puncte în jocul patru. Englezul a revenit la un singur joc în spatele adversarului după ce și-a adjudecat jocul cinci, însă cu breakuri de 65 și 66 de puncte, Yan a închis meciul, impunându-se cu 5-2.

Pentru Yan Bingtao, a fost a doua finală a carierei în circuitul mondial, precedenta, în 2017, la Openul Irlandei de Nord, fiind pierdută cu 9-8 în fața lui Mark Williams.

Chinezul va primi pentru acest succes un cec în valoare de 50.000 de lire sterline. Joyce va încasa jumătate din această sumă.

Următorul turneu al sezonului este Campionatul Internațional, programat la Daqing, în China, între 4 și 11 august.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *