Hamilton, în pole position la Hockenheim, ambii piloți de la Ferrari au avut probleme

Britanicul Lewis Hamilton va pleca din pole position în Grand Prixul Germaniei la Formula 1, etapa a 11-a a sezonului. Este al patrulea pole din acest sezon pentru campionul mondial en-titre.

Pe locul doi în calificările de la Hockenheim a încheiat olandezul Max Verstappen de la Red Bull. Iar colegul lui Hamilton de la Mercedes, finlandezul Valtteri Bottas, a obținut al treilea rezultat al sesiunii decisive, fiind însoțit în linia secundă a grilei de francezul Pierre Gasly, celălalt pilot de la Red Bull.

Ambele mașini Ferrari au avut probleme în calificări. Mai întâi, germanul Sebastian Vettel nu a înregistrat vreun tur cronometrat, din cauza unei probleme la sistemul turbo, urmând să plece de pe ultima poziție a grilei de start, dacă va primi dreptul de participare din partea stewarzilor cursei.

Iar monegascul Charles Leclerc a avut un defect la sistemul de alimentare cu combustibil, în a treia sesiune a calificărilor, nereușind vreun tur cronometrat, și va pleca de pe a zecea poziție a grilei.

Cursa este programată duminică, de la ora 16:10, în direct la Digi Sport și Telekom Sport

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *