Africa de Sud rămâne în fruntea Rugby Championship după remiza de la Wellington cu Noua Zeelandă

Foto: mg.co.za

Foto: mg.co.za

Noua Zeelandă și Africa de Sud au încheiat la egalitate, scor 16-16, în etapa a doua din Rugby Championship, campionatul destinat celor mai puternice patru reprezentative din Emisfera Sudică. Partida a avut loc la Wellington. Africa de Sud rămâne astfel pe prima poziție și este foarte aproape să câștige în premieră competiția, de la mărirea numărului de echipe, în 2012.

Noua Zeelandă a condus cu 7-6 la pauză, după eseul lui Goodhue de pe finalul reprizei, transformat de Barrett. Africa de Sud avusese 6-0 după două lovituri de pedeapsă fructificate de Pollard în primele zece minute. Barrett a dus scorul la 10-6 pentru gazde în minutul 49, dintr-o lovitură de pedeapsă, însă Pollard a redus diferența la jumătatea reprizei secunde. Mo’unga a înscris din două lovituri de pedeapsă pentru All Blacks, în minutele 67 și 75, iar scorul devenea 16-9. Totuși, în penultimul minut, Jantjies a reușit un eseu pentru oaspeți, iar Pollard a adus punctele suplimentare, stabilind scorul final, 16-16.

În celălalt meci din etapa a doua, la Brisbane, Australia a trecut cu 16-10 de Argentina.

În clasament, Africa de Sud are șapte puncte, urmată de Noua Zeelandă, cu șase puncte. Australia are patru puncte, iar Argentina a adunat două puncte, deși a pierdut ambele meciuri jucate, luând însă de fiecare dată bonusul defensiv.

În etapa a treia, ultima a acestei ediții, pe 10 august, Australia va juca la Perth contra Noii Zeelande, iar Argentina va primi la Salta vizita Africii de Sud.

Ediția din acest an este scurtată la doar trei etape pentru a permite echipelor să se pregătească pentru Cupa Mondială din septembrie, din Japonia.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *