Chris Froome a fost declarat învingătorul Turului Spaniei din anul 2011

Foto: bbc.co.uk

Foto: bbc.co.uk

Britanicul Chris Froome a devenit oficial campionul Turului Spaniei din 2011, competiție pe care pe șosea o încheiase pe locul doi. Însă învingătorul de atunci Juan Jose Cobo, a fost deposedat de victoria obținută după ce a fost considerat vinovat de încălcarea protocoalelor antidoping.

Spaniolul nu a făcut apel la decizia Uniunii Internaționale a Ciclismului care i-a anulat toate rezultatele înregistrate în perioada 2009-2011, din cauza unor anormalități în pașaportul său biologic înregistrate în perioada respectivă.

Froome devine astfel primul britanic câștigător într-un Mare Tur, până acum Bradley Wiggins având această titulatură după triumful din Turul Franței 2012.

În total, Froome ajunge la șapte Mari Tururi câștigate, având patru victorii în Turul Franței (2013, 2015, 2016 și 2017), două în Spania (2011 și 2017) și una în Turul Italiei (2018). Britanicul urcă pe locul 4 în clasamentul tuturor timpurilor, la egalitate cu Fausto Coppi, Miguel Indurain și Alberto Contador. Belgianul Eddy Merckx este lider, cu 11 triumfuri, urmat de francezii Bernard Hinault (10) și Jacques Anquetil (opt).

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *