Hamilton devine recordmenul de victorii în Grand Prixul Marii Britanii la Formula 1

Foto: autosport.com

Foto: autosport.com

Britanicul Lewis Hamilton a câștigat cursa de casă, la Silverstone, impunându-se pentru a șasea oară în Grand Prixul Marii Britanii și devenind cel mai titrat pilot din istoria acestei curse. Hamilton și-a consolidat și primul loc în clasamentul sezonului, mai făcând un pas spre al șaselea titlu de campion mondial.

Finlandezul Valtteri Bottas, colegul lui Hamilton de la Mercedes, a plecat din pole position și a rezistat în frunte în primele tururi, deși Hamilton, al doilea pe grila de start, l-a presat în permanență. În turul cinci, Hamilton chiar l-a depășit pe Bottas, însă doar pentru câteva viraje, finlandezul revenind în față. Însă, în turul 18, Bottas a intrat la boxe pentru schimbul de pneuri, iar Hamilton a moștenit prima poziție și nu a mai cedat-o până la final. Britanicul a profitat de eroarea lui Giovinazzi care a ieșit de pe pistă, fiind nevoie de safety-car pentru îndepărtarea monopostului. Hamilton a intrat repede la boxe și a schimbat pneurile, apoi a revenit în fruntea cursei. Bottas a stat pe locul doi până la final, în vreme ce Leclerc a completat podiumul. Verstappen și Vettel au luptat pentru locul patru, olandezul reușind depășirea în turul 39, dar Vettel l-a lovit în spate pe Verstappen, germanul fiind apoi penalizat cu zece secunde și ajungând și la boxe pentru schimbarea părții frontale.

Hamilton a reușit și cel mai rapid tur de circuit, în chiar ultimul tur al cursei, obținând și punctul bonus. Astfel, britanicul a adunat 26 de puncte în acest weekend și a ajuns la 223 de puncte în clasamentul sezonului. Bottas este al doilea, cu 184 de puncte, iar Verstappen este al treilea, cu 136 de puncte.

A 11-a etapă din 21 programate în acest sezon este Grand Prixul Germaniei, pe 28 iulie, la Hockenheim.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *