Djokovici îl învinge pe Federer cu 13-12 în decisiv, într-o finală istorică la Wimbledon

Foto: atpworldtour.com

Foto: atpworldtour.com

Sârbul Novak Djokovici și-a păstrat trofeul în turneul de la Wimbledon, învingându-l în finala din 2019 pe elvețianul Roger Federer, cel mai titrat jucător din istoria turneului. A fost nevoie de un tiebreak în set decisiv pentru departajare, fiind pentru prima dată în istoria competiției când o partidă de simplu se încheie în acest fel. Tiebreakul în set decisiv la Wimbledon a fost introdus din acest sezon, la scorul 12-12.

Djokovici a câștigat primul set la tiebreak, scor 7-5, un set fără brecuri. Federer a jucat fantastic în actul secund, reușind trei brecuri și impunându-se cu 6-1 după ce a condus cu 4-0. În setul trei, s-a mers din nou cap la cap, fiind nevoie de tiebreak, iar Djokovici a avut din nou câștig de cauză, scor 7-4, după ce a avut 5-1. Federer a condus cu 5-2 în setul patru, având din nou două brecuri în față, Djokovici a recuperat unul, dar elvețianul a câștigat în cele din urmă setul cu 6-4. În decisiv, sârbul a făcut un prim brec, având 4-2, dar Federer a egalat imediat la 4-4. Elvețianul a reușit apoi la rândul său brecul, la 7-7, servind apoi la 8-7 pentru câștigarea trofeului și conducând cu 40-15. Însă Djokovici a salvat ambele mingi de meci și a făcut contra-brecul. Cei doi și-au valorificat apoi serviciile până la 12-12, fiind astfel nevoie de un nou tiebreak. Djokovici a condus cu 4-1, Federer a câștigat două puncte la rând, dar sârbul s-a impus în final cu 7-3.

Doar setul cinci a durat peste două ore, în vreme ce tot meciul s-a întins pe patru ore și 55 de minute.

Djokovici este campion la Wimbledon pentru a cincea oară, precedentele succese venind în 2011, 2014, 2015 și 2018. În total, sârbul a ajuns la 16 trofee de Grand Slam, apropiindu-se de primii doi în ierarhie, Federer (20 de trofee) și Nadal (18 trofee).

A fost a 48-a întâlnire dintre cei doi jucători, scorul fiind 26-22 pentru Djokovici care a câștigat a cincea partidă directă la rând.

Tiebreakul în setul decisiv la Wimbledon mai fusese folosit într-un singur meci la această ediție, în turneul de dublu masculin, la meciul Kontinen/Peers contra perechii Ram/Salisbury.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *