Roger Federer îl învinge pe marele său rival Rafael Nadal, în semifinale la Wimbledon

Foto: twitter.com

Foto: twitter.com

Roger Federer câștigă episodul al 40-lea din „Fedal”, duelul contra marelui său rival Rafael Nadal. Meciul din semifinalele turneului de la Wimbledon s-a încheiat cu 7-6, 1-6, 6-3, 6-4 pentru Federer, după trei ore și două minute de joc.

Ambii jucători au servit excelent în primul set, unul în care nu s-a înregistrat vreun brec. Federer a avut o astfel de șansă, la 4-3 în favoarea sa, dar Nadal a anulat-o. S-a ajuns în tiebreak, unde Nadal a condus cu 3-2, dar Federer a câștigat cu 7-3. În actul secund, serviciul lui Federer s-a gripat și Nadal a reușit două brecuri, câștigând cinci ghemuri la rând de la 1-1. Apoi, Federer a jucat din ce în ce mai exact și a accelerat în momentele cheie, reușind câte un brec în fiecare dintre seturile următoare.

Va fi a 31-a finală a carierei pentru Federer într-un turneu de Grand Slam și a 12-a la Wimbledon, turneu pe care l-a câștigat de opt ori. Adversarul său din finală va fi Novak Djokovici.

Între Nadal și Federer, s-au disputat 40 de meciuri, scorul fiind acum 24-16 pentru spaniol. Federer a câștigat însă șase dintre ultimele șapte partide directe.

Finala dintre Djokovici și Federer are loc duminică, la ora 16, în direct la Eurosport 2.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *