Simona Halep va juca a cincea finală de Grand Slam a carierei și prima la Wimbledon

Foto: coral.co.uk

Foto: coral.co.uk

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Wimbledon după victoria în minimum de seturi contra ucrainencei Elina Svitolina. Este prima finală a carierei în turneul londonez pentru jucătoarea din Constanța și a cincea într-un turneu de Grand Slam.

Meciul a început cu două ghemuri maraton, fiecare durând zece minute, ambele fiind câștigate de Halep. În primul ghem, românca a servit și a salvat trei mingi de brec, apoi pe serviciul advers a reușit brecul după ce Svitolina a fost de trei ori la un punct distanță de a câștiga ghemul. Svitolina a făcut un brec în ghemul al treilea, dar imediat Halep a preluat din nou inițiativa și a câștigat patru ghemuri la rând, adjudecându-și setul cu 6-1. În primele ghemuri din setul secund, fiecare jucătoare și-a fructificat serviciul, Svitolina conducând cu 3-2. De aici, Halep a avut o nouă serie de patru ghemuri câștigate, impunându-se în set cu 6-3.

Meciul a durat o oră și 12 minute.

Halep a reușit 26 de lovituri direct câștigătoare față de doar 10 ale adversarei.

A fost a opta întâlnire directă dintre cele două jucătoare, prima pe iarbă. Scorul meciurilor este acum 4-4.

În cealaltă semifinală, se înfruntă americanca Serena Williams și Barbora Strycova din Cehia.

În cele patru finale anterioare de Grand Slam, Halep a câștigat una singură, la Roland Garros, pierzând două tot la turneul de la Paris și una la Openul Australian.

Nicio altă jucătoare din România nu mai ajunsese până acum în finala de la Wimbledon. La masculin, Ilie Năstase a disputat două finale, în 1972 și 1976, ambele pierdute.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *