Nadal și Federer vor fi față în față în semifinale la Wimbledon. Elvețianul a ajuns la 100 de victorii la Londra

Foto: wearetennis.com

Foto: wearetennis.com

Rafael Nadal și Roger Federer se vor înfrunta pentru un loc în finala turneului de la Wimbledon. Va fi a 40-a întâlnire dintre cei doi jucători, a doua din acest an, după semifinala de la Roland Garros, câștigată de Nadal în minimum de seturi.

În sferturi la Wimbledon, Nadal l-a învins pe americanul Sam Querrey cu 7-5, 6-2, 6-2, iar Federer a trecut de japonezul Kei Nishikori, scor 4-6, 6-1, 6-4, 6-4. Pentru Federer, a fost victoria cu numărul 100 înregistrată în turneul londonez.

Bilanțul meciurilor directe îi este favorabil lui Nadal, scor 24-15. Însă Federer a câștigat cinci dintre ultimele șase dueluri directe și conduce cu 2-1 la întâlniri pe iarbă. Toate cele trei întâlniri anterioare pe această suprafață au avut loc tot la Wimbledon, însă în finale.

Prin calificarea în semifinale, Nadal a adunat suficiente puncte încât a obținut și biletul pentru Turneul Campionilor, fiind primul jucător care este calificat pentru competiția de final de sezon.

În cealaltă semifinală de la Wimbledon, deținătorul trofeului, Novak Djokovici, îl va înfrunta pe spaniolul Roberto Bautista Agut. Semifinalele au loc vineri.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *