Simona Halep o învinge pe Cori Gauff și ajunge în sferturi la Wimbledon

Foto: wtatennis.com

Foto: wtatennis.com

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon pentru a patra oară în carieră. În optimi, românca aflată pe locul 7 în clasamentul mondial a învins-o pe tânăra jucătoare americană Cori Gauff, doar 15 ani, locul 313 WTA și ajunsă pe tabloul principal după trei victorii în calificări.

Meciul a început cu câte un brec de fiecare parte, apoi ambele jucătoare și-au fructificat serviciul, ajungându-se la 2-2. Halep a mai făcut un brec și s-a desprins la 4-2, apoi a câștigat din nou pe serviciul advers, în ghemul al nouălea, închizând setul la 6-3 în favoarea sa. În actul secund, Halep a condus cu 2-0, dar Gauff a revenit și a egalat la 2-2. Însă românca s-a desprins la 5-2 și a câștigat tot cu 6-3. Meciul a durat o oră și 15 minute.

În sferturi, Halep o va înfrunta pe Shuai Zhang din China, locul 50 WTA, învingătoare în optimi cu 6-4, 1-6, 6-2 în fața ucrainencei Danaia Iastremska.

Cel mai bun rezultat al româncei la Wimbledon este atingerea fazei semifinalelor în 2014. Românca a mai ajuns în sferturi în 2016 și 2017, de fiecare dată fiind învinsă în această fază.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *