Karolina Pliskova, locul trei mondial, părăsește turneul de la Wimbledon

Jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 3 în clasamentul mondial, a fost învinsă în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, întrerupând astfel o serie de opt partide la rând câștigate în circuit. Pliskova a pierdut duelul contra compatrioatei sale Karolina Muchova, locul 68 în clasamentul mondial.

Pliskova a câștigat primul set cu 6-4, dar Muchova s-a impus cu 7-5 în actul secund. În decisiv, Pliskova a condus cu 4-2 și 5-3, servind pentru câștigarea meciului, dar Muchova a egalat la 5-5. Pliskova a mai avut un brec în față, conducând cu 11-10, dar nici de această dată nu a putut închide meciul, Muchova egalând la 11-11, apoi câștigând cu 13-11. Meciul a durat trei ore și 16 minute.

Pliskova avea șansa de a urca pe locul întâi în clasamentul mondial, dacă ar fi ajuns în finala turneului londonez. Cehoaica venise la Wimbledon după ce câștigase turneul de la Eastbourne.

Muchova, 22 de ani, este la cel mai bun rezultat al carierei într-un Grand Slam și o va înfrunta în sferturi pe Elina Svitolina din Ucraina, cap de serie numărul 8.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *