Simona Halep o învinge pe Mihaela Buzărnescu în duelul românesc de la Wimbledon

Foto: wtatennis.com

Foto: wtatennis.com

Simona Halep s-a calificat în turul trei al turneului de la Wimbledon după victoria în fața unei alte românce, Mihaela Buzărnescu. A fost 6-3, 4-6, 6-2 pentru Halep.

Șase dintre cele nouă ghemuri din primul set au fost brecuri. Halep a condus cu 2-0, Buzărnescu a egalat la 2-2, apoi a fost 3-3, iar de aici Halep s-a desprins cu trei ghemuri la rând câștigate. Seria a continuat cu primele două ghemuri din setul secund, apoi Halep având 40-15 pe propriul serviciu, însă Buzărnescu a întors ghemul, reușind brecul și s-a desprins ulterior la 4-2. Halep a egalat la 4-4, dar Buzărnescu a mai făcut un brec, în ghemul al nouălea, egalând apoi scorul la seturi.

În decisiv, a fost 3-0 pentru Halep, Buzărnescu s-a apropiat la 3-2, însă Halep a mai câștigat trei ghemuri la rând, închizând meciul după o oră și 51 de minute de joc.

În turul al treilea, Halep o va întâlni pe Victoria Azarenka din Belarus, locul 40 WTA, care a trecut în turul doi cu 6-2, 6-0 de australianca Ajla Tomljanovic, locul 49 WTA.

Scorul meciurilor directe dintre Halep și Azarenka este egal, 2-2. Românca a câștigat ultimele două meciuri directe, în 2015, la US Open, și în 2017, chiar la Wimbledon, în optimi.

Pentru Buzărnescu, prezența în turul doi este recompensată cu 70 de puncte WTA și 72.000 de lire sterline (aproximativ 80.000 de euro).

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *