Foto: twitter.com

Marius Copil a fost eliminat în prima rundă a turneului de la Wimbledon. Singurul reprezentant al României pe tabloul principal masculin a fost învins de argentinianul Guido Pella, locul 26 ATP.

Copil, locul 88 în clasamentul mondial, a reușit un brec în al doilea ghem al meciului, însă Pella a făcut imediat re-brec și a egalat la 2-2. Românul a avut apoi două mingi de set pe serviciul advers, la 5-4 în favoarea sa, și alte patru mingi de set în tiebreak, una pe propriul serviciu, dar le-a ratat pe toate și în cele din urmă Pella a câștigat setul cu 13-11 în tiebreak. În setul secund, Pella a condus cu 4-1, însă Copil a revenit, a egalat la 4-4, apoi s-a impus cu 7-5. Argentinianul și-a adjudecat apoi următoarele două seturi, cu 6-3, 6-4, un singur brec făcând de fiecare dată diferența.

Meciul a durat aproape trei ore de joc.

Pella câștigase și singurul duel direct anterior, în 2015, la Heilbronn.

Pentru Copil, prezența în turul întâi este recompensată cu 10 puncte ATP și 45.000 de lire sterline (aproximativ 50.000 de euro).

Românul a fost pentru a patra oară la rând prezent pe tabloul principal la Wimbledon, dar încă nu a obținut vreo victorie pe iarba londoneză.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *