Max Verstappen s-a impus în Grand Prixul Austriei la Formula 1

Foto: bbc.co.uk/sport

Foto: bbc.co.uk/sport

Olandezul Max Verstappen a câștigat Grand Prixul Austriei la Formula 1, aceasta fiind a șasea victorie a carierei pilotului de 21 de ani și prima din acest sezon. Verstappen a întrerupt astfel și seria de zece succese la rând înregistrate de piloți de la Mercedes.

Monegascul Charles Leclerc a plecat din pole-position și a rămas în frunte după start, urmat de Valtteri Bottas, Lando Norris și Lewis Hamilton. Verstappen, aflat în a doua poziție a grilei, a luat un start slab și a căzut pe locul șapte, dar a dus o cursă spectaculoasă de revenire. Sebastian Vettel, plecat al zecelea după probleme tehnice în calificări, a început excelent cursa, urcând repede pe locul cinci. Norris, în ciuda startului bun, a fost depășit în primele zece tururi de patru piloți, căzând pe șapte.

Au urmat opririle la boxe, Vettel petrecând cel mai mult timp dintre primii clasați – Ferrari nu a avut pregătite cauciucurile de schimb. În turul 31, a ajuns și Hamilton la boxe, fiind nevoie de schimbarea părții frontale, iar britanicul a revenit pe circuit pe locul cinci. Leclerc continua să conducă, urmat de Bottas, Vettel și Verstappen. În turul 51, Verstappen l-a depășit pe Vettel, iar cinci tururi mai târziu, olandezul a trecut și de Bottas. În turul 69 din 71 programate, Verstappen a reușit și depășirea lui Leclerc, cei doi atingându-se, dar comisarii de cursă nedând vreo penalizare.

Bottas a completat podiumul, Vettel a sosit al patrulea, iar Hamilton s-a clasat pe cinci.

Hamilton rămâne lider autoritar în clasamentul piloţilor, cu 31 de puncte mai mult față de Bottas şi 51 față de Verstappen.

Următorul Grand Prix este cel al Marii Britanii care va avea loc la Silverstone, pe 14 iulie.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *