Maverick Vinales a câștigat Grand Prixul Olandei la MotoGP, prima sa victorie din sezon

Foto: twitter.com

Foto: twitter.com

Spaniolul Maverick Vinales s-a impus în Grand Prixul Olandei la motociclism viteză, clasa MotoGP, aceasta fiind a șasea sa victorie la clasa regină și prima din acest sezon.

Alex Rins s-a aflat în a treia poziție a grilei de start, dar a plecat perfect în cursă, instalându-se la conducere. Însă la doar câteva minute după start, Rins a căzut, iar Fabio Quartararo, cel care plecase din pole position, a trecut în frunte, ducând o luptă spectaculoasă cu Marc Marquez în tururile următoare pentru șefia cursei. În schimb, Valentino Rossi a abandonat după ce s-a ciocnit cu japonezul Takaaki Nakagami. Acesta din urmă a fost transportat la spital, dar a fost în cele din urmă în regulă.

La jumătatea cursei, Maverick Vinales a declanșat atacurile și i-a depășit succesiv pe Marquez și Quartararo, trecând la conducere. Marquez a trecut la rândul său de Quartararo, apoi a luptat cu Vinales până la final pentru victorie. Însă Vinales a rezistat atacurilor compatriotului său și a trecut primul linia de sosire. Marquez a fost al doilea, iar Quartararo a completat podiumul.

În clasamentul sezonului, Marquez este în continuare lider, având acum 44 de puncte în plus față de Andrea Dovizioso, locul doi în ierarhie.

Etapa a noua a sezonului este Grand Prixul Germaniei, pe 7 iulie, pe Sachsenring.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *