Monegascul Charles Leclerc obține pole-position-ul în Austria

Foto: wikipedia.org

Foto: wikipedia.org

Charles Leclerc va pleca din pole position în Grand Prixul Austriei la Formula 1, acesta fiind al doilea pole din cariera pilotului de la Ferrari. Anterior, Leclerc a mai plecat primul în Grand Prixul Bahrainului. Monegascul a stabilit și un nou record al circuitului de la Spielberg, cu timpul de un minut, trei secunde și trei miimi.

Leclerc va fi însoțit în prima linie a grilei de start de britanicul Lewis Hamilton, liderul clasamentului sezonului. Din linia a doua vor pleca olandezul Max Verstappen și finlandezul Valtteri Bottas.

Germanul Sebastian Vettel nu a putut lua startul în ultima parte a calificărilor, Q3, din cauza unor probleme mecanice, urmând să plece din a zecea poziție a grilei.

Carlos Sainz și Alexander Albon se vor afla pe ultima linie a grilei după penalizări primite. Ambii au schimbat în întregime motorul monoposturilor. Au primit de asemenea penalități de câte cinci poziții pe grilă Nico Hülkenberg, tot pentru schimbări la motor, și Kevin Magnussen, pentru schimbarea cutiei de viteze.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *