Zion Williamson a fost ales de New Orleans Pelicans de pe prima poziție în Draftul NBA

Foto: foxnews.com

Foto: foxnews.com

Așa cum era de așteptat, Zion Williamson a fost prima alegere din Draftul NBA, fiind selecționat de New Orleans Pelicans.

Jucătorul Universității Duke, înalt de 2 metri și un centimetru, care va împlini 19 ani pe 6 iulie, a fost considerat de către toți specialiștii ca principal favorit la poziția numărul unu în draft după sezonul excelent făcut în campionatul colegiilor, cu medii de 22,6 puncte, 8,9 recuperări, 2,1 pase decisive, 2,1 intercepții și 1,8 blocaje pe meci, fiind titular în 33 de partide.

Cu o greutate de 129 de kilograme, Williamson este acum al doilea cel mai greu jucător din NBA, după Boban Marjanovici care cântărește 132 de kilograme.

Din poziția a doua în draft a fost selecționat Ja Morant (Murray State), ales de Memphis Grizzlies. Iar New York Knicks a avut a treia opțiune și l-a ales pe RJ Barrett (Duke).

Opțiunea a patra a aparținut echipei Los Angeles Lakers, care însă a cedat opțiunea lui New Orleans Pelicans în tranzacția care îl duce pe Anthony Davis în California. Pelicans au renunțat de asemenea la opțiunea a patra, într-o tranzacție cu Atlanta Hawks care au oferit echipei din New Orleans opțiunile 8, 17 și 35 pentru opțiunile 4, 57 și jucătorul Salomon Hill. Hawks l-au selecționat cu opțiunea a patra pe De’Andre Hunter (Virginia). Acesta a fost pe scena din Brooklyn prezentat ca jucător la Lakers, dar va merge în Atlanta după ce diversele schimbări vor fi validate de NBA pe 6 iulie.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *