Luis Enrique nu mai este selecționerul Spaniei, echipă din grupa României în preliminariile EURO 2020

Foto: theguardian.com

Foto: theguardian.com

Luis Enrique a demisionat din funcția de selecționer al echipei naționale a Spaniei, la doar un an de când fusese instalat în această poziție.

Preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, a anunţat că decizia i-a aparținut în totalitate antrenorului care a făcut-o din motive personale.

În locul lui Enrique, selecționata iberică va fi condusă de Robert Moreno, tehnician în vârstă de 41 de ani, secund până acum la prima reprezentativă.

Spania face parte din aceeași grupă preliminară cu România, în calificările pentru EURO 2020. De altfel, următorul meci al României va fi contra Spaniei, la București, pe 5 septembrie.

Luis Enrique devenise selecționerul Spaniei în iulie 2018, după Cupa Mondială din Rusia, și semnase un contract pentru doi ani. În luna martie, Enrique s-a retras temporar din postul de selecționer din cauza unei „probleme urgente de familie”, Moreno preluând atunci conducerea echipei naționale. Cu Moreno pe bancă, Spania a învins Malta, scor 2-0, în deplasare, în luna martie, apoi a câștigat și partidele cu Insulele Feroe și Suedia, din luna iunie.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *