România a fost învinsă de Portugalia și a ratat orice șansă de a merge la EURO 2020

Foto: Intact Images

Foto: Intact Images

Echipa națională masculină de handbal a României a pierdut duelul contra Portugaliei, disputat la București, în preliminariile pentru Campionatul European din 2020, și a ratat calificarea la turneul final.

România a condus în startul partidei din Sala Dinamo, având trei goluri avans la jumătatea primei reprize, scor 8-5, apoi patru goluri în minutul 19 (scor 11-7). Însă Portugalia a revenit și a egalat la 11-11 în minutul 29. La pauză, România conducea cu 12-11. În startul părții secunde, echipa țării noastre s-a desprins la 13-11, însă Portugalia a preluat controlul meciului, trecând în avantaj în minutul 41, scor 15-14. Diferența a crescut constant, ajungând la cinci goluri, iar la final scorul a fost 24-19.

Alexandru Şimicu a fost cel mai bun marcator al echipei României, cu șase goluri. De la portughezi a ieșit în evidență Pedro Portela, autor a șapte goluri.

În celălalt meci a Grupei a 6-a, Franţa a învins Lituania în deplasare cu scorul de 37-17.

În clasamentul grupei, Franța și Portugalia au câte opt puncte, iar România și Lituania au câte două puncte. Primele două clasate în grupă se califică la turneul final.

În ultima etapă din grupă, duminică, se vor juca partidele Portugalia – Lituania şi Franţa – România.

Reprezentativa masculină a României a fost prezentă ultima dată la un turneu final de Campionat European în anul 1996.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *