Golden State Warriors prelungește finala NBA după victoria din Toronto, în meciul cinci

Foto: nba.com

Foto: nba.com

Campioana Golden State Warriors încă mai speră la câștigarea celui de-al treilea titlu consecutiv în NBA după victoria cu 106-105 din meciul al cincilea al finalei cu Toronto Raptors. Canadienii conduc în continuare la general, scor 3-2.

Kevin Durant a revenit în echipa de start la Warriors, după ce ratase primele meciuri ale finalei, însă după un început excelent de partidă, cu 11 puncte marcate în primul sfert, Durant s-a accidentat din nou la piciorul drept, acuzând dureri la tendonul lui Ahile, a plecat spre vestiare, apoi a părăsit arena din Toronto în cârje.

Golden State a dominat startul de meci, având și șapte puncte în plus, Toronto a revenit la jumătatea primului sfert, dar la finalul sfertului californienii conduceau cu 34-28. În sferturile doi și trei, Golden State au avut momente în care s-au desprins, la 13 puncte, apoi la 14 puncte, dar Toronto a revenit de fiecare dată și înaintea ultimului sfert, diferența rămânea de șase puncte. Cu șase minute înainte de final, Toronto a egalat, apoi a condus cu 103-97 după zece puncte consecutive marcate de Kawhi Leonard. Însă campioana nu a renunțat, Steph Curry și Klay Thompson au reușit fiecare câte un coș de trei puncte și scorul a devenit 106-103 pentru californieni. Kyle Lowry a înscris pentru 105-106, cu 29,9 secunde rămase de joc, apoi DeMarcus Cousins a comis un fault în atac, iar Toronto a avut ultima acțiune a meciului, însă nu a profitat de ocazie, Leonard a fost blocat excelent, iar aruncarea lui Lowry nu a găsit coșul, iar Golden State încă trăiește în această finală.

Meciul al șaselea are loc în Oakland, joi seară, 13 iunie.

Steph Curry a fost cel mai bun marcator al meciului cinci, cu 31 de puncte, iar Klay Thompson a adăugat 26 de puncte pentru învingători. De la Toronto, Kawhi Leonard a încheiat partida cu 26 de puncte și 12 recuperări, iar Kyle Lowry a înscris 18 puncte.

Golden State Warriors este la a cincea finală consecutivă în NBA și a câștigat trei titluri în ultimii patru ani, în vreme ce Toronto Raptors a ajuns pentru prima dată în marea finală.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *