Hamilton câștigă în Canada, Vettel trece primul linia de sosire, dar e retrogradat pe locul doi

Foto: autosport.com

Foto: autosport.com

Lewis Hamilton a fost declarat câștigător în Grand Prixul Canadei la Formula 1 deși a ocupat locul doi pe circuit. Germanul Sebastian Vettel a trecut primul linia de sosire, dar a fost penalizat cu cinci secunde după ce a scurt-circuitat un viraj, iar Hamilton a încheiat la doar o secundă în spatele său.

Vettel a plecat din pole-position și a rezistat în frunte pe toată durata cursei (cu excepția tururilor în care a schimbat pneurile). Hamilton a fost mai mereu în spatele germanului, iar monegascul Charles Leclerc a ocupat poziția a treia. Finlandezul Valtteri Bottas s-a clasat pe locul patru și a obținut un punct bonus pentru cel mai rapid tur reușit în cursă.

În turul 48 a avut loc incidentul care a decis ordinea în cursă. Vettel a tăiat o șicană, Hamilton era chiar în spatele său, iar la revenirea pe circuit, germanul i-a luat fața britanicului pentru a rămâne în frunte. Comisarii de cursă l-au penalizat pe germanul pentru revenire periculoasă pe circuit și forțarea unui alt pilot să iasă de pe trasă.

În clasamentul sezonului, Hamilton își consolidează locul întâi, având acum 162 de puncte. Bottas a adunat 133 de puncte, iar Vettel este al treilea, cu 100 de puncte.

Etapa a opta a sezonului este Grand Prixul Franței, pe 23 iunie, pe circuitul Paul Ricard din Le Castellet.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *