Foto: wearetennis.com

Rafael Nadal continuă să scrie istoria turneului de la Roland-Garros, ajungând la 12 trofee pe zgura roșie de la Paris, performanță care probabil nu va fi egalată vreodată în istorie.

În finala din 2019, Nadal l-a învins pe austriacul Dominic Thiem, care a reușit să-i facă față spaniolului doar în primele două seturi.

Meciul a început cu schimburi lungi de mingi, primele patru ghemuri durând peste 20 de minute. În ghemul al cincilea, Thiem a reușit un prim brec al partidei, dar Nadal și-a ridicat nivelul de joc și a câștigat următoarele patru ghemuri, impunându-se în set cu 6-3. În setul secund, s-a mers cap la cap până pe final, cu ghemuri mai scurte, Nadal reușind în câteva ori să câștige pe propriul serviciu fără să cedeze vreun punct. Însă în ghemul al 12-lea, Thiem a reușit brecul, câștigând setul cu 7-5.

Seturile trei și patru au fost dominate clar de spaniol care a repetat același scor, 6-1. Meciul a durat trei ore și un minut.

Nadal a disputat a 12-a finală la Paris, toate fiind câștigate, și a cedat doar șapte seturi în aceste finale.

Thiem a fost pentru a doua oară la rând în finală la Paris, anul trecut fiind învins de Nadal cu 6-4, 6-3, 6-2.

Nadal ajunge la 18 trofee de Grand Slam și reduce din nou diferența față de recordmenul Roger Federer care are 20 de trofee.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *