Toronto Raptors, la o singură victorie distanță de a fi prima echipă canadiană campioană în NBA

Foto: theglobeandmail.com

Foto: theglobeandmail.com

Toronto Raptors s-a desprins la 3-1 în finala NBA cu Golden State Warriors după victoria cu 105-92 din meciul patru, desfășurat în Oakland. Toronto mai are nevoie de o singură victorie pentru a câștiga în premieră titlul de campioană, titlu care nu a ajuns niciodată în Canada.

Golden State Warriors a început meciul în atac, avându-l din nou în cinci-ul de start pe Klay Thompson, absent în meciul trei, iar Kevon Looney a revenit în lot după ce suferise o accidentare în startul finalei și fusese anunțat indisponibil pentru tot restul sezonului. Californienii au avut 11 puncte avans pe finalul primului sfert și au condus în permanență în prima jumătate a partidei. Însă Toronto a controlat a doua jumătate, diferența maximă fiind de 16 puncte.

Kawhi Leonard a fost din nou cel mai bun jucător din tabăra echipei canadiene, cu 36 de puncte marcate și 12 recuperări. De la gazde, au ieșit în evidență Klay Thompson, cu 28 de puncte, și Steph Curry care a marcat 27 de puncte. Iar Draymond Green a fost aproape de o triplă-dublă, încheind partida cu 10 puncte, 12 pase decisive și nouă recuperări.

Meciul al cincilea are loc luni seară, în Toronto.

În istoria finalelor NBA, o singură dată a fost întors un scor de 3-1, de către Cleveland Cavaliers, în 2016, chiar într-un duel cu Golden State Warriors.

Dacă finala va fi decisă în meciul al cincilea, atunci partida a patra a fost ultima jucată de Golden State în Oracle Arena din Oakland. Din sezonul viitor, echipa californiană se va muta în San Francisco, în Chase Center, o arenă nou-construită. Warriors au jucat în Oracle Arena încă din anul 1971.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *