Nadal, pentru a 12-a oară în finală la Roland-Garros după victoria contra lui Federer

Foto: wearetennis.com

Foto: wearetennis.com

Rafael Nadal s-a calificat în finala Grand Slamului de la Roland-Garros după victoria în minimum de seturi contra elvețianului Roger Federer. Va fi a 12-a finală jucată de Nadal la Paris, anterior spaniolul câștigând cele 11 finale în care a fost prezent.

Nadal a condus cu 3-0 în startul meciului, Federer a luat brecul înapoi, apropiindu-se la 2-3, dar Nadal a mai făcut un brec, s-a desprins la 5-2 și a câștigat cu 6-3. În setul doi, Federer a avut 2-0, servind pentru 3-0, dar Nadal a revenit și a egalat la 2-2. Pe final de set, Nadal a mai făcut un brec, impunându-se cu 6-4. Federer a câștigat primul ghem din setul trei, dar Nadal și-a adjudecat cinci ghemuri la rând, apoi a închis setul la 6-2 în favoarea sa.

A fost a 39-a întâlnire directă dintre cei doi jucători, scorul fiind acum 24-15 pentru Nadal. Federer câștigase ultimele cinci meciuri directe, dar Nadal s-a impus în toate cele șase partide desfășurate între cei doi la Openul Francez, de patru ori în finală și de două ori în semifinale.

În finala de duminică, Nadal îl va înfrunta pe învingătorul partidei dintre Novak Djokovici și Dominic Thiem.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *