Marketa Vondrousova și Ashleigh Barty se califică în finală la Roland-Garros

Foto: wtatennis.com

Foto: wtatennis.com

Semifinalele feminine de la Roland-Garros s-au disputat în paralel, pe terenurile Suzanne Lenglen și Simonne Matthieu, niciuna dintre partide nefiind programată pe arena centrală Philippe Chatrier, spre nemulțumirea WTA și a altor personalități din lumea tenisului.

Pe arena Lenglen, Ashleigh Barty din Australia a învins-o în trei seturi pe Amanda Anisimova din Statele Unite, jucătoare în vârstă de 17 ani care în ajun produsese o mare surpriză învingând-o pe Simona Halep, deținătoarea trofeului.

Barty a început perfect meciul, conducând cu 5-0 și având două mingi de set, pe serviciul advers, la 40-15. Însă Anisimova a câștigat ghemul respectiv, declanșând o serie de șase ghemuri consecutive adjudecate. Americanca a condus cu 6-5, servind pentru câștigarea setului, dar Barty a făcut brec și s-a ajuns în tiebreak. Aici, Anisimova s-a impus cu 7-4. Americanca a condus apoi cu 3-0 în setul secund, dar Barty a revenit și a câștigat șapte ghemuri consecutive, adjudecându-și setul cu 6-3. În decisiv, după ce primul ghem i-a revenit australiencei, Anisimova a avut 2-1, au urmat patru ghemuri în dreptul lui Barty care a ratat apoi trei mingi de meci pe serviciul advers, alte două pe propriul serviciu, dar s-a impus în cele din urmă cu 6-3.

În cealaltă semifinală, pe arena Matthieu, Marketa Vondrousova din Cehia, locul 38 WTA, doar 19 ani, a învins-o pe Johanna Konta din Marea Britanie, locul 26 WTA, jucătoare care până în 2019 nu obținuse vreo victorie la Roland Garros, fiind eliminată de patru ori în runda inaugurală.

Konta a condus cu 2-0 în startul meciului, Vondrousova a egalat la 2-2, Konta s-a desprins din nou la 4-2, apoi la 5-3, având trei mingi de set, dar Vondrousova a revenit și s-a impus cu 7-5. În setul secund, din nou Konta a făcut un brec rapid, conducând cu 3-1, 4-2 și 5-3, dar cehoaica a revenit și a trecut în avantaj, scor 6-5. Konta a egalat și s-a ajuns în tiebreak, aici Vondrousova impunându-se clar, scor 7-2.

Finala feminină este programată sâmbătă, de la ora 16. Niciuna dintre cele două finaliste nu a mai câștigat până acum un turneu de Grand Slam la simplu, dar Barty are o victorie la dublu, în 2018, la US Open.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *