Hermannstadt-Dunărea 2-1. Călărășenii retrogradează, sibienii vor juca la baraj

Foto: oradesibiu.ro

Foto: oradesibiu.ro

FC Hermannstadt a învins acasă cu 2-1 pe Dunărea Călărași, într-un meci din ultima etapă a playout-ului Ligii I. Grație acestei victorii, Hermannstadt a urcat în clasament peste Dunărea, iar echipa din Călărași retrogradează din prima ligă după un singur an de prezență. Sibienii vor juca barajul de menținere în Liga I cu Universitatea Cluj, locul trei în Liga II.

Pe un teren acoperit în mare parte cu apă din cauza unei ploi torențiale abătute asupra Sibiului cu puțin timp înainte de meci, cele două formații au avut mari probleme în controlul mingii. În minutul 25, Straton îl blochează perfect pe Tsoumou în careu, iar trei minute mai târziu Căbuz prinde șutul lui Ammari. Tot Căbuz a ieșit în evidență la șutul lui Enache din minutul 52. Straton a respins de la colțul scurt șutul lui Popovici din minutul 67. Dunărea a condus din minutul 77, gol marcat de Steliano Filip, la prima sa reușită pentru echipa călărășeană. Însă sibienii au egalat în minutul 85, prin congolezul Juvhel Tsoumou, cu o lovitură de cap, la un corner executat de Petrescu. Tsoumou a înscris șapte goluri în acest sezon. Tot congolezul a avut o șansă uriașă în minutul 89, singur cu portarul advers, în șase metri, dar Straton a intervenit fantastic. Iar în minutul 90, Stoica a reluat cu capul puțin alături după un corner. În minutul 90+2, la un conflict dintre cele două echipe, Blănaru de la sibieni, care era pe banca de rezerve, a văzut un cartonaș roșu, iar Dan Alexa, antrenorul Dunării, a fost trimis în tribună. Golul victoriei sibiene a venit, în minutul 90+6. Petrescu a executat o lovitură liberă, iar croatul Ivan Lendrici a trimis în poartă din apropiere, marcând a doua oară în acest sezon.

FC Hermannstadt a încheiat sezonul pe locul 12, cu 27 de puncte. Dunărea a ocupat locul 13, cu 25 de puncte.

În baraj, Hermannstadt va întâlni pe U.Cluj, prima manșă fiind programată la Sibiu, pe 8 iunie, iar returul la Cluj-Napoca, pe 12 iunie.

FC Hermannstadt – Dunărea Călărași 2-1 (0-0)
Stadion: Municipal (Sibiu)
Goluri: Tsoumou 85, Lendrici 90+6 / Filip 77
Hermannstadt: Căbuz – Măţel, Dandea, Stoica, Acsinte (Popovici 65) – Dâlbea, Dumitriu – Petrescu, Tsoumou, Tătar – Blănaru (Lendrici 75). Antrenor: Vasile Miriuţă.
Dunărea Călăraşi: Straton – Gligorov (Ben Djemia 75), Dobrosavlevici, Luchin, Mendy – Enache, Simion, Bourceanu, Filip (Honciu 80) – Ammari, Benzar (Keita 90+3). Antrenor: Dan Alexa.
Cartonaşe galbene: Popovici 90+8 / Enache 53, Gligorov 57, Bourceanu 58, Honciu 81, Dobrosavlevici 82, Filip 90+2.
Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad).

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *