Toronto Raptors a câștigat primul meci al finalei NBA, cu Golden State Warriors

Foto: theglobeandmail.com

Foto: theglobeandmail.com

Toronto Raptors a fost echipa mai bună în prima partidă a finalei NBA, contra campioanei ultimelor două ediții, Golden State Warriors. Echipa canadiană a dominat meciul jucat pe propriul parchet, conducând aproape în permanență și impunându-se cu 118-109.

Kawhi Leonard, cel mai bun jucător de la Raptors în acest playoff, a fost excelent blocat de adversari, fiind limitat la 23 de puncte și opt recuperări, dar a ieșit în evidență camerunezul Pascal Siakam care a marcat 32 de puncte, cel mai bun bilanț al carierei într-un meci de playoff. Africanul a mai adăugat opt recuperări și cinci pase decisive. Spaniolul Marc Gasol a avut de asemenea o prestație excelentă, cu 20 de puncte și șapte recuperări.

De la Golden State, a ieșit în evidență Steph Curry care a marcat 34 de puncte, bifând al șaselea meci consecutiv cu peste 30 de puncte înscrise. Klay Thompson a adăugat 21 de puncte, iar Draymond Green a încheiat cu 10 puncte, 10 recuperări și 10 pase decisive. La californieni a lipsit în continuare Kevin Durant, însă a revenit pivotul DeMarcus Cousins care nu mai jucase de pe 15 aprilie. Acesta din urmă a jucat opt minute, având trei puncte, două pase decisive și două intercepții.

Meciul secund are loc tot în Toronto, duminică seară. Finala se decide după sistemul „cel mai bun din șapte partide”.

Toronto Raptors este în premieră prezentă în finala NBA, în vreme ce Golden State Warriors dispută a cincea finală consecutivă, câștigând trei dintre precedentele patru și ultimele două disputate.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *