St.Louis Blues a egalat la 1-1 scorul finalei Cupei Stanley cu o victorie în over-time

Foto: espn.com

Foto: espn.com

St.Louis Blues și Boston Bruins sunt la egalitate, 1-1 la general, în finala campionatului nord-american de hochei pe gheață (NHL), după primele două partide, jucate în Boston. În meciul secund, Blues s-au impus cu 3-2, după prelungiri.

Gazdele din TD Garden au condus cu 1-0, gol marcat de Charlie Coyle după patru minute și 44 de secunde de joc, dar Robert Bortuzzo a egalat, cinci minute mai târziu (9:37). Joakim Nordstrom a readus pe Boston în avantaj doar 40 de secunde mai târziu. Vladimir Tarasenko a restabilit din nou egalitatea (14:55) într-o primă repriză extrem de spectaculoasă. În partea a doua, Blues au dominat, având 14-6 la șuturi, dar nicio echipă nu a marcat. Repriza a treia a fost echilibrată la raportul șuturilor, însă din nou s-a încheiat fără goluri. S-a ajuns în prelungiri unde Brandon Carlo de la Boston i-a pus piedică lui Steen, iar pe o penalitate întârziată Carl Gunnarsson a înscris golul victoriei lui St.Louis (minutul 3:51).

Este prima victorie înregistrată de Blues într-o finală a Cupei Stanley. Echipa din statul Missouri este pentru a patra oară prezentă în marea finală, dar a pierdut precedentele trei finale de fiecare dată cu 4-0.

Seria se mută acum în St.Louis, meciul trei fiind programat sâmbătă seară.

Finala se dispută în sistemul „cel mai bun din șapte meciuri”.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *