Toronto Raptors merge pentru prima dată în istorie în finala NBA

Foto: theglobeandmail.com

Foto: theglobeandmail.com

Toronto Raptors se califică în finala NBA după victoria cu 4-2 la general în duelul cu Milwaukee Bucks din finala Conferinței de Est. În meciul al șaselea, pe propriul parchet, canadienii s-au impus cu 100-94. Franciza înființată în anul 1995 nu mai ajunsese niciodată până acum în marea finală.

Toronto a condus la trei puncte diferență în startul meciului șase, dar apoi Milwaukee a preluat controlul și s-a desprins la 15 puncte. Însă într-un interval de zece minute, de la jumătatea sfertului trei până în prima parte a ultimului sfert, Toronto a avut un avantaj de 22 de puncte, trecând la conducerea meciului, și nu a mai cedat până la final.

Kawhi Leonard a fost din nou cel mai bun jucător al echipei, cu 27 de puncte, 17 recuperări și șapte pase decisive, iar Kyle Lowry a adăugat 17 puncte, cinci recuperări și opt pase decisive.

De la Milwaukee a ieșit în evidență grecul Giannis Antetokounmpo cu 21 de puncte și 11 recuperări, iar Brook Lopez a reușit 18 puncte și nouă recuperări.

În marea finală, Toronto Raptors va înfrunta pe Golden State Warriors, campioana ultimelor două sezoane și echipă aflată la a cincea finală consecutivă.

Toronto va avea avantajul terenului propriu în marea finală deoarece a avut un bilanț mai bun în sezonul regulat. Primul meci al finalei are loc joi seară, în Toronto.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *