CSM Baia Mare a învins pe Steaua în marea finală și a devenit campioana țării la rugby

CSM Baia Mare a câștigat finala SuperLigii de rugby, scor 24-22, în fața Stelei București, devenind pentru a șasea oară campioana României.

Pe stadionul Municipal din Bârlad, băimărenii au marcat un eseu în minutul 12, prin Adrian Apostol, iar Dorin Manole a adus punctele suplimentare. Steaua a punctat pe final de primă repriză după o lovitură de pedeapsă transformată de Ionel Melinte.

Imediat după pauză, Taniela Marawunawasawasa a înscris pentru CSM Baia Mare printr-un dropgol. Însă Steaua a egalat la 10-10 după eseul reușit de Andrei Florescu în minutul 48 și transformat de Melinte. A urmat un forcing al băimărenilor care au reușit rapid două eseuri, prin Apostol în minutul 52 și Manole în minutul 55, același Manole reușind de fiecare dată transformarea. În minutul 62, Steaua a punctat dintr-un eseu de penalitate, iar în minutul 70, Melinte a marcat la rândul său un eseu, dar Daniel Plai a ratat transformarea, astfel că scorul a devenit 24-22, nefiind modificat până la final.

Știința Baia Mare egalează la numărul de trofee obținute în istoria campionatului intern pe Timișoara Saracens, campioana ediției precedente. Steaua rămâne cea mai titrată formație din istorie, cu 24 de titluri, urmată de Dinamo, cu 16, și Grivița, cu 12.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *