St.Louis Blues a ajuns în finala Cupei Stanley prima dată din 1970 încoace

Foto: espn.com

Foto: espn.com

St.Louis Blues este a doua finalistă a sezonului în NHL, campionatul nord-american de hochei pe gheață, urmând să înfrunte în ultimul act pe Boston Bruins.

În finala Conferinței de Vest, Blues au trecut cu 4-2 la general de San Jose Sharks. În meciul al șaselea, echipa din Saint Louis s-a impus cu 5-1.

Parcursul echipei din Missouri în actualul sezon este unul foarte rar întâlnit. Blues a început foarte slab stagiunea și în noiembrie își dădea afară antrenorul. Situația nu se redresa după venirea noului tehnician, Craig Berube, la începutul lunii ianuarie Blues având cel mai slab bilanț dintre toate echipele din NHL. A început apoi ascensiunea, iar Blues au încheiat pe locul trei în Divizia Centrală, obținând automat calificarea pentru playoff unde au trecut de Winnipeg Jets în șase meciuri, de Dallas Stars în șapte partide și acum de San Jose Sharks.

Va fi a treia prezență pentru Saint Louis Blues în finala Cupei Stanley după cele din 1968, 1969 și 1970, toate pierdute. Două dintre înfrângeri au fost contra echipei Montreal Canadiens, iar cea din 1970 a venit contra lui Boston Bruins, chiar adversara din actuala finală.

Primul meci al finalei din 2019 are loc pe 27 mai, în Boston.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *