Sepsi Sfântu Gheorghe a devenit campioană națională la baschet feminin pentru al patrulea an la rând

Foto: sptfm.ro

Foto: sptfm.ro

Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat finala Ligii Naționale de baschet feminin, scor 3-2 la general contra formației CSM Satu Mare. Meciul cinci, partida decisivă, a avut loc la Sfântu Gheorghe, iar Sepsi s-a impus cu 59-56. Este al patrulea titlu din istoria clubului, toate fiind obținute în ultimii patru ani.

Sepsi câștigase primele două meciuri ale finalei, pe propriul parchet, dar CSM Satu Mare egalase scorul la 2-2 după victoriile din meciurile de acasă.

În partida decisivă, Sepsi a condus cu 15-11 după primul sfert, dar sătmărencele au trecut la conducere și a avut 11 puncte avans în sfertul trei. Cu două minute și 22 de secunde rămase de joc, CSM Satu Mare conducea cu 56-50, însă nu a mai marcat vreun punct până la finalul meciului, în timp ce Sepsi a reușit nouă puncte.

Kristina Higgins a fost cea mai bună jucătoare de la Sepsi, cu 12 puncte și nouă recuperări, iar Angelika Slamova a marcat de asemenea 12 puncte. De cealaltă parte, Brittany Janelle Denson a încheiat partida cu 15 puncte și 11 recuperări, iar Andreea Olah a marcat 17 puncte.

În finala din 2018 s-au înfruntat aceleași echipei, Sepsi câștigând atunci cu 3-1 la general.

CSM Satu Mare nu a devenit niciodată campioană națională, încheind a patra oară în istorie pe locul 2.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *