Golden State Warriors va juca în finala NBA pentru a cincea oară consecutiv

Foto: pulse.ng

Foto: pulse.ng

Golden State Warriors este prima finalistă a sezonului în NBA după victoria cu 4-0 la general în finala Conferinței de Vest, contra echipei Portland Trail Blazers.

În meciul al patrulea, în Portland, Golden State s-a impus cu 119-117, după prelungiri. La finalul timpului regulamentar, scorul fusese 111-111.

Steph Curry a fost din nou cel mai bun jucător de la californieni, cu 37 de puncte marcate. Curry a fost principalul marcator al echipei în toate cele patru meciuri din serie, cu o medie de 36,5 puncte pe meci.

Victoria lui Warriors este cu atât mai notabilă cu cât a fost înregistrată fără doi jucători de bază, Kevin Durant și DeMarcus Cousins, ambii accidentați. Iar în meciul al patrulea nu a jucat din Andre Iguodala, tot din cauza unei accidentări.

Golden State Warriors a câștigat trei dintre precedentele patru finale jucate în ultimii ani, având două triumfuri în ultimii doi ani. Echipa din California poate deveni doar a patra formație din istoria NBA care leagă trei succese consecutive după Boston Celtics, Chicago Bulls și Los Angeles Lakers.

În marea finală, Golden State va înfrunta învingătoarea din Conferința de Est. Aici, Milwaukee Bucks conduce cu 2-1 pe Toronto Raptors. Meciul patru are loc marți seară, în Toronto.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *