Vincent Kompany părăsește pe Manchester City și va fi antrenor-jucător la Anderlecht

Foto: dailypost.ng

Foto: dailypost.ng

Belgianul Vincent Kompany părăsește pe Manchester City, echipă la care a jucat timp de 11 sezoane și alături de care a devenit de patru ori campion al Angliei. Căpitan al echipei din anul 2011, Kompany a contribuit la triumful din sezonul recent încheiat în Premier League cu un gol înscris în penultima etapă, în victoria cu 1-0 contra lui Leicester City.

Jucătorul în vârstă de 33 de ani și-a stabilit deja viitorul, întorcându-se la echipa la care a debutat în fotbal, Anderlecht Bruxelles. Kompany va fi antrenor-jucător la Anderlecht, echipă cu care a semnat un contract pentru trei sezoane.

Kompany și-a început cariera la Anderlecht, echipă de la care a plecat în 2006, la Hamburg, contra sumei de opt milioane de euro. În 2008, Manchester City l-a achiziționat de la Hamburg, în schimbul sumei de 8,5 milioane de euro.

La Manchester City, Kompany a jucat peste 350 de meciuri în toate competițiile, marcând 20 de goluri. Are în palmares patru titluri de campion al Angliei, două Cupe ale Angliei, patru Cupe ale Ligii și două Supercupe.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *