Marc Marquez aduce victoria cu numărul 300 pentru Honda în Motomondialul de viteză

Spaniolul Marc Marquez a câștigat pentru a treia oară în carieră Grand Prixul Franței la clasa MotoGP, a doua oară consecutiv. La Le Mans, Marquez a plecat din pole position și a condus aproape în permanență, înregistrând a treia victorie din acest sezon. Per total, este succesul cu numărul 300 reușit de echipa Honda în Campionatul Mondial de motociclism viteză. Primul succes venea acum 53 de ani și era adus de Jim Redman la Hockenheim.

Marquez a luptat în primul tur cu Danilo Petrucci, plecat din a doua poziție a grilei de start, apoi Jack Miller s-a implicat în duelul pentru primul loc, chiar reușind să-l depășească pe Marquez pentru câteva tururi. Dar spaniolul a revenit și frunte și a condus detașat până la finiș.

Lupta pentru celelalte locuri de pe podium a fost deschisă până la final. Andrea Dovizioso a sosit în cele din urmă al doilea, iar Petrucci s-a clasat pe trei. Jack Miller a ocupat locul patru, iar Valentino Rossi a fost al cincilea.

În clasamentul sezonului, Marquez și-a consolidat primul loc, ajungând la 95 de puncte. Dovizioso este al doilea, cu 87 de puncte.

Etapa a șasea a sezonului este Grand Prixul Italiei, pe circuitul Mugello, la data de 2 iunie.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *